Svenska Former

Under en längre tid har jag funderat på hur man skulle kunna samla delar av den grafiska form som produceras i Sverige. Det finns väldigt många duktiga formgivare där ute, formgivare med helt olika stilar, killar och tjejer, unga och vuxna, oerfarna personer och folk som jobbat länge i branchen.

Jag skulle på något sätt vilja visa upp den bredd som finns, och det är här projektet Svenska Former kommer in i bilden. Jag har bestämt mig för att starta en webbsida där jag kommer låta folk skicka in sin egen grafiska form. Det kan vara logotyper som gjort, illustrationer, tidningslayout… Ja, all grafisk form helt enkelt.

När det samlats ihop tillräckligt med bidrag så är min idé att ge ut detta i bokform. En bok där man visar upp den bredd som finns. Där man som oerfaren formgivare kan synas tillsammans med designers med lång erfarenhet inom yrket.

Den dagen Svenska former börjar ta form så meddelas det här. Det finns också ett twitterkonto, och det är med er hjälp som det här projektet kan bli verklighet. Förhoppningen är att en bok ska finnas i fysisk form inom en hyfsat överskådlig framtid. En bok fylld med inspiration helt enkelt.

Comments are closed.