15 maj, 2012 - No Comments!

Koncept – Baske Vodka

En av uppgifterna under kvällskursen Art Direction på Berghs bestod av att ta fram ett koncept för en ny vodka som skulle lanseras i Sverige.
Den fiktiva vodkan, med namnet Baske Vodka, produceras i Skåne och är ekologisk. Målet är att man med vodkan vill kunna etablera sig bland andra spritdrycker, och viktigt var att på något sätt attrahera målgruppen som är kvinnor och män i åldern 25-35.

Konceptet jag tog fram bygger på att man inspireras av klassiska mönster som förhoppningsvis känns igen av den form- och modemedvetna målgruppen. I de här fallen är det fiskbensparkett och hundtandsmönstret som jag inspirerats av. Och tar man en närmare titt på det grafiska ser man att mönstren är uppbyggda av vetekorn.
Här anspelar man på naturen, och därmed förstärker kopplingen till det ekologiska.

Förutom att ta fram förpackningsdesign skulle vi även applicera konceptet på andra typer av produkter. I det här fallet valde jag att ta fram drinkunderlägg. En tygpåse togs också fram, och på den applicerade jag hundtandsmönstret.

Konceptet kan utökas till flera olika mönster, och de kan vara sammansatta av olika objekt hämtade från naturen. Vetekornen i det här fallet är valda för att ge en koppling till naturen, men även för att det är en viktig del i framställning av Vodka.

 

Published by: Magnus Malmstedt in Okategoriserade

Leave a Reply